Tarihçe

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2008 yılında kurulmuş olup, Eğitim-Öğretim faaliyetini Erdoğan Akdağ Kampüsü'nde sürdürmektedir.

Eğitim ve öğretim faaliyetine 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği (I.ve II. Öğretim) Programlarına öğrenci alınarak başlanmıştır.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programına, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programlarına öğrenci alınmıştır. Fakülte bünyesindeki 6 bölüm kapsamında bulunan diğer öğretmenlik programlarına öğrenci almaya yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca Bozok Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Anabilim Dalı Fen Bilgisi Eğitimi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel Eğitim Anabilim Dalı Sınıf Eğitimi ve Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi Yüksek Lisans Programları ile lisansüstü eğitime katkı sağlanmaktadır.